Náš audioknižný rok 2015

Január je mesiacom bilancovania. Takmer u každého. Celý rok pomaly plynie, potom príde december a zvyčajné šialenstvo prepukne.

Pre väčšinu ľudí je december mesiacom nakupovania, bláznivého zháňania darčekov a stresovania okolo organizácie Vianoc a Silvestra. Mega šialenstvo.

Pre ďaleko menej ľudí, takých, ktorí sme na druhej strane pultu je to mesiac neustáleho plánovania. Ako mať všetko dobre pripravené a rozvrhnuté, ako uspokojiť čo najviac návštevníkov, ako nepodľahnúť stresu a náporu.

Nie je to jednoduché, ale milujeme to!

Potom však potichu príde január a začíname bilancovať.

Bol ten rok aký sme ho chceli mať? Podarilo sa nám čo sme plánovali? Získavame alebo strácame zákazníkov? Robíme veci lepšie ako pred rokom, alebo nedajbože horšie? A tak ďalej.

Nie, nie je to bilancovanie hospodárenia. Na to je ešte čas. Zaujíma nás, či to čo robíme ide dobrým smerom a dosahujeme niečo skutočne pozitívne. Výsledok?

Minulý rok bol fantastický!

Nie, nepodarilo sa nám poraziť na americkom trhu Audible, to bude až o rok či dva. Možno tri. Podarilo sa nám však mnoho iného.

Vaše reakcie, naša energia

Keď sme zakladali Audiolibrix, základom našej filozofie bolo servis zákazníkom musí byť špičkový. Vždy.

Naše vlastné skúsenosti s predajným a hlavne popredajným servisom boli natoľko zlé, že sme to chceli robiť poriadne. Ukázať, ako to naozaj má fungovať. Aby ste vy zákazníci, neodchádzal s pocitom, že ste si vybojoval svoje, ale s pocitom, že v ten deň Audiolibrix pracoval len a len pre vás.

Ak by vaše pozitívne správy, emaily a hodnotenia definovali náš úspech, tak by sme za rok 2015 boli niekde medzi prvými v rebríčku úspešnosti časopisu Forbes.

Ďakujeme. Sme radi, že ste radi. Takto nás to naozaj baví robiť.

Hodnotíte, píšete, recenzujete

Prvé dva roky sme zaspali dobu. Priznávame.

Mysleli sme, že neradi hodnotíte čo kupujete a už vôbec nemáte chuť písať nejaké mini recenzie. Aká hrozná chyba to bola!

Posledný rok nám ukázal, ako nadšene hodnotíte a píšete o tom, čo ste počuli. Za rok ste pridali takmer 4000 hodnotení a napísali vyše 800 mini recenzií. Veľký obdiv a poďakovanie!

audiolibrix-hodnotenia

Pomáhate tak sebe navzájom, no tiež vydavateľom pri ich rozhodovaní čo vydávať a koho si na načítavanie prizvať. Potešenie na všetkých stranách. Tak to má byť.

Odporúčania, ktoré majú váhu

Náš Odporúčací program bol pokus – ako mnoho iných, ktoré sme za tie roky spravili.

Mali sme kopec pochybností.

Budete mať chuť odporúčať svoju dobrú skúsenosť ďalej? Budete sa chcieť pochváliť, čo ste počuli, objavili a čo vás bavilo?

S malými očakávaniami sme predstavili program a ponúkli zaň malé finančné ohodnotenie. Na znak, že si vašej pomoci propagovať audioknihy ozaj vážime. Výsledok?

Stovky z vás odporúčali kamarátom a známym ako audiolibrix samotný tak aj to čo ste práve čítali.

audiolibrix-referral-programme

Pomohli ste nám k desiatkam nových fanúšikov a zákazníkov. Skvelá práca, ďakujeme!

Vernosť sa vyplatila

Spolu s odporúčacím programom sme predstavili aj Vernostný program.

Chceli sme vám aj takto doručiť správu, že si vašu vernosť vážime. Podarilo sa.

Za minulý rok sme rozdali vyše 600 000 bodov, ktoré ste priebežne použili na zľavy či nákup kreditov.

Vernosť sa ozaj vypláca.

Nárast členov v Klube

Klub Audiolibrix oslávil v októbri prvý rok. Výsledok?

Priznávam, čakali sme trochu viac záujmu. Audioknihy za najlepšie ceny, často exkluzívne a vopred? Bez záväzkov? Mysleli sme, že polovica z vás ponuku využije hneď prvé dni.

Niekedy však nové veci potrebujú viac času aby boli prijaté.

Slová ako pravidelná platba stále vyvolávajú zimomriavky u mnohých z vás ako sme sa dozvedeli z reakcií.

Chápeme. Pravidelne platíme účty a dane. Nič pozitívne. No pravidelne platíme aj za noviny, časopisy či internet. To už je veľmi pozitívne, no nie?

Klub rastie deň za dňom, krok po kroku a my veríme, že o rok vás už bude niekoľkonásobne viac.

audiolibrix-klub

Kupovať tie najlepšie audioknihy za najlepšie ceny naozaj nepotrebuje viac reklamy, čo poviete?

Audioknihy NAHLAS! – 1. ročník

logo-audioknihy-nahlas-green-600px

Martin sa minulý rok takmer zbláznil pri organizácii tohoto prvého audioknižného víkendu, ale výsledok mu pomohol späť k zdravému rozumu.

Tisíce nových ľudí zaregistrovalo existenciu audiokníh, mnohí sa stali ich fanúšikmi, desiatka nových audiokníh uzrela svetlo sveta a potešilo nejedného z nás.

Zopár väčších médií konečne dalo priestor tomuto skvelému fenoménu, ktorý nielen my v Audiolibrixe tak milujeme.

Martin sa síce dával do poriadku ďalší mesiac z toľkého stresu, ale to už k veľkým plánom patrí.

Veľký Audioknižný Prieskum – 2. ročník

V októbri sme zrealizovali 2. ročník Veľkého Audioknižného Prieskumu do ktorého ste sa zapojili o 50% viac, ako rok predtým.

vap-2015

Dostať spätnú väzbu od toľkých ľudí v priebehu dvoch týždňov je skvelé. Nielenže to pomôže nám pri budúcom rozhodovaní, ale ukazuje aj ostatným ľuďom, aké sú audioknihy skvelé a ako vedia spríjemniť život. Dobrá práca ľudia!

Nová posila v tíme

Po desiatkach a desiatkach prijatých, vyhodnotených a preverených životopisov sme si vybrali tú najlepšiu posilu do tímu, akú sme si mohli kedy priať.

Petra, ktorá sa vám od októbra prihovára v mailoch, chate či newsletteroch je nadšenec, knihomoľ, kreatívec, srandista, workoholic a navyše skvelý parťák do našeho mierne nekonvenčného tímu. Je neskutočne príjemné pracovať s ľuďmi ako je ona!

Vývoj appky

Od prvej verzie našej appky sa toho veľa zmenilo.

Nielenže sme ju začali sami vo veľkom používať, to isté ste robili aj vy. A všetci sme pripomienkovali.

Takto pribudlo kopec novej funkcionality a je tak strašne vyšpičkovaná k počúvaniu audiokníh, že lepšie to už ani nemôže byť!

audiolibrix-mobile-app

A ak náhodou áno, určite nám napíšte. Radi počujeme nielen pochvalu ale aj konštruktívnu kritiku.

Appky majú slúžiť nám všetkým. Kto iný by mal teda povedať, ak niečo nie je ako by mohlo byť, no nie?

Zmena technológií

Rastieme spolu s vami a zlepšujeme čo sa dá.

V polovici minulého roka sme zmenili naše systémy, Michal prekopal a zoptimalizoval čo sa dalo, aby váš zážitok bol čo najpríjemnejší a zároveň najrýchlejší.

Komu sa chce čakať 10 sekúnd na výsledok hľadania? Alebo pol dňa na stiahnutie audioknihy? Nám nie. A to isté chceme aj pre vás. Čo poviete, darí sa nám?

Nový affiliate web

Keď sme medzi prvými spúšťali affiliate program, málokto vedel o čo vôbec ide.

Prijatie bolo teda vlažné.

Nečakali sme zázraky, ale tak malé povedomie nás zaskočilo.

S pribúdajúcimi firmami poskytujúcimi affiliate sa však situácia a záujem zmenili. Začali pribúdať podporovatelia a promotéri audiokníh z vašich radov.

No a keďže Michal miluje nové výzvy, rozhodol sa spríjemniť vám celý proces generovania odkazov. A tak vznikol náš nový affiliate web. Videli a používali ste ho už?

alx-affiliate

Platby trvalými príkazmi

Napriek tomu, že až 57% z vás platí kreditnými kartami (v roku 2014 to bolo len 34%), mnohí z vás si priali možnosť platenia trvalým príkazom pri aktivácii Klubu.

Naša reakcia? Žiaden problém!

V novembri sme spustili možnosť manuálneho zadávania trvalého príkazu vo vašej banke a mnohí z vás túto možnosť ihneď využilo.

Ak časť z vás túži po niečom čo nemáme a mohli by sme mať, píšte nám. Počúvame, zbierame nápady, realizujeme ak je to možné. Veríme, že to je tá správna cesta vpred. Zmeny väčšinu bolia. Nás bavia!

Zhrnutie

V minulom roku sme toho dosiahli mnoho a rástli sme spolu s vami. Nechceme zaspať však na vavrínoch a tak už teraz vymýšľame a počúvame, čo spravíme tento rok.

Chceme sa naďalej sústrediť na skvalitňovanie zákazníckeho servisu. Teda, my ho voláme zákaznícky, aj keď mnoho času venujeme aj nezákazníkom, ktorí majú dotazy, problémy či nejasnosti.

Veríme, že kto chce dostávať, musí aj dávať. A my to navyše robíme radi.

Budeme prinášať väčší komfort do počúvania, popularizovať audioknihy viac ako doteraz, presviedčať vydavateľov aby vydávali viac a kvalitnejšie a na ceste k tomu sa zabávať, ako to len pôjde. V takej polohe sa cítime dobre a dúfame, že aj vy s nami.

Ďakujeme vám za minulý rok a veríme, že tento rok bude pre nás všetkých ešte lepší. Mmy pre to spravíme maximum! A čo vy, pridáte sa?

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >