Líbilo se, zkuste, proč #16

Líbila se vám jedna audiokniha a hledáte něco podobného? Zkuste náš tip, řekneme vám proč! Je tu šestnácté kolo doporučení podobných audioknih, které budou vyhovovat vašemu vkusu.

 

O rackovi a kočce, která ho naučila létat

Pokud jste jedném z mnoha lidí, které uchvátila lehkost vyprávění i poslání Dalajlámovy kočky (které mimochodem dnes konečně vyšlo pokračování), určitě zkuste dát šanci O rackovi a kočce, která ho naučila létat. Tahle unikátní audiokniha rozhodně není směřovaná jen na dětského posluchače. Poselství o lidstvu jako takovém nám už bylo odjakživa předáváno i prostřednictvím zvířecích alegorií (vždyť bajky naučí člověka základy!) – a stejného principu využívají tyhle audioknihy. Je to takový milý způsob, jak člověka ponaučit o důležitých aspektech života, aniž by mu to přišlo jako pěst na oko. Spousta poselství prostě vyplyne a člověk také musí trochu přemýšlet. Kocour v tomto příběhu se stará o racka, jehož matka zemřela a poprosila kočku o pomoc – krásný příběh o přijetí, překonávání i lásce a přátelství. Poslechu nebudete litovat.

 

Metro 2033

Tohle srovnání bylo v době slávy Arény smrti vyřčeno mnohokrát. Vyznavači postapokalyptického žánru tehdy tvrdili, že pokud vám připadají Hunger Games jako drsná a nesnesitelná realita, měli byste si zkusit Metro 2033 a pak se rozhodnout, co je a není drsné. Tak teď máte tu možnost. Příběhy mají podobnou premisu, Hunger Games jsou sice dystopií, ale tou by mohlo být i Metro (ten podstatný nově vybudovaný svět je vlastně metro samé). Pokud máte rádi Hunger Games, nebo vás minimálně zaujala myšlenka téhle trilogie, dejte šanci ruskému Glukhovskému, má vám totiž co říct. Oba tyto příběhy totiž mrazivě varují před různými variantami budoucnosti a zároveň poukazují na problémy současnosti. Stačí se nad nimi zamyslet. Pokud ale myslet nechcete, pořád se vám nabízí originální a strhující příběh, který prostě nebudete moci do konce vypnout.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >