Učte sa spolu s nami …

Učte sa spolu s nami

Poznáš inteligentné pero Livescribe Smart Pen? Ja som ho objavil pred pár rokmi a až mi prišlo ľúto, že som nemal možnosť používať ho na strednej, či neskôr na vysokej škole. Nielen že umožňuje písanie, ale súčasne vie nahrávať aj zvuk z okolia a pamätá si, ktorá audio časť patrí ku ktorej písanej časti v zošite pre budúcu referenciu. Proste, malý zázrak.

Vždy som si prial mať možnosť to, čo počujem aj zaznamenať. Som jeden z tých, pre ktorých samotná vizuálna informácia má len polovičnú hodnotu, pokiaľ nie je súčasťou aj audio zložka. A to žiaľ pri poznámkach nebola nikdy. Pravdu povediac, pri mojich poznámkach často absentovala aj tá písaná.

Audioknihy mi vyplnili presne to, čo mi chýbalo. Začalo to nevinne na jazykových kurzoch s počúvaním zjednodušených príbehov na CD a totálne to prepuklo s objavením audiokníh k okamžitému stiahnutiu. Doslova som podľahol syndrómu konštantného vzdelávania. Teda, aspoň na chvíľku.

„Stačí len zavrieť oči, stlačiť Play a ostatné príde samo.

Audioknihy sa ani zďaleka nehodia na všetko – ťažko je slovne opísať grafy, tabuľky či vzorce. Avšak jazykové kurzy, marketingové či sebarozvojové tituly sú pre ne ako stvorené. Stačí len zavrieť oči, stlačiť Play a ostatné príde samo.

Ako sa u nás v Audiolibrixe hovorí: „Lepšie raz počuť, ako dvakrát čítať!“ ;o) [!s]

Ak ťa článok zaujal určite si pozri aj celý Newsletter z ktorého tento úvodník pochádza.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >