Trocha Halloweenského hororu od nakladatelství Walker a Volf


logo-w-v

Dnes představujeme unikátní české nakladatelství audioknih, Walker a Volf. Proč unikátní? Soustředí se totiž výhradně na domácí produkci v oblasti sci-fi, fantasy nebo hororů. V poslední době se ale nabídka titulů začala rozšiřovat o další zajímavé kousky.

Audioknihy z produkce Walker a Volf nabízejí zábavnou formu trávení volného času s původními příběhy českých autorů. A to včetně zakladatele vydavatelství samotného! V nabídce najdete velká jména české fantasy i sci-fi, jako jsou Petra Neomillnerová, Josef Pecinovský, nebo Štěpán Kopřiva. Do nabídky vydavatelství postupně přibývaly další žánry, a tak si teď od nich můžete poslechnout dobrou detektivku, příběh pro dívky, nebo i autobiografický příběh ultramaratónského běžce.


JEDEN Z NEJPRODÁVANĚJŠÍCH TITULŮ – ASFALT


Asfalt_obalka_fogra_400

Pokud máte rádi fantasy, sci-fi nebo horory, Asfalt si rozhodně oblíbíte. Prodává se ve dvou částech a při této audioknize se ocitnete v pekle, protože tam vojáci končí. Hlavní postavy audioknihy jsou tak oblíbení ambivalentní antihrdinové a vy si nemůžete pomoci, ale prostě jim fandíte, aby se Satanem i celou jeho říší pořádně zamávali.


NOVINKA Z PRODUKCE WALKER A VOLF – MŮJ DLOUHÝ BĚH

mdb_cover

S touto audioknihou máte šanci poslouchat vyprávění Daniela Orálka, ikony českého ultramaratonu. Vypráví o strastech i slastech běhání, ale i celkovému odevzdání nějaké aktivitě. Vypravěč vás provede různými částmi světa a součástí jsou i kulturní zážitky a setkání s jinými národy.

„Můj dlouhý běh je čtivá, vtipná a s nadhledem napsaná kniha o nenápadném půvabu běhání – a ultramaratonu zvlášť. Inspiraci v Orálkově příběhu najde zkušený borec i hobík, který se statečně pere se svými prvními kilometry.“


NĚCO O MAJITELI VYDAVATELSTVÍ – ČÁSTI „WALKER“

Jiří Walker Procházka poskytl našemu recenznímu serveru Dopocutia.sk rozhovor, tady jsou malé ústřižky. Pokud si chcete přečíst text v jeho celé verzi, tedy všechny jeho části, zde jsou: 1. část, 2. část, 3. část.

Čo bolo impulzom k tomu, že ste sa rozhodli vydávať audioknihy? S režisérem Radkem Volfem jsme se původně pustili do projektu hororové počítačové hry. Při našem asi třetím sezení nad scénářem Radek mezi řečí prohodil, že by nebylo od věci vydat mé 20 let staré Hvězdné honáky jako audioknihu. Slovo dalo slovo, jen jsem řekl, že kromě mé knihy zkusíme vydávat původní českou a slovenskou sci-fi a fantasy. A tak jsme asi po měsíci založili audiovydavatelství Walker&Volf. Byl to fofr. Dobré nápady se nesmí promarnit.

** Akú budúcnosť predpovedáte audioknihám? **Na jednu stranu mě děsí, kolik lidí teprve seznamujeme s tím, že kromě filmových či divadelních adaptací existují i zvukové adaptace. Tito lidé úplně vytěsnili ze vzpomínek okamžiky, kdy jim rodiče četli pohádky, kdy poslouchali na kazetách či cédéčkách namluvené knihy, neuvědomují si, jak je normální poslouchat vyprávěný text. Ale obecně – budoucnost audiotrhu vidím optimisticky. Jinak bychom do toho nešli. Ano, audiotrh je zatím jen pár procent toho velkého, knižního. Což snad mluví za vše. Ale my všichni, vydavatelé, posluchači – i ty – jsme tu od toho, aby těch procent přibývalo. Ku prospěchu všem.

Je ťažké nájsť „správny hlas“ pre načítanie tej ktorej audioknihy? Díky tomu, že máme vlastní představy, kdo by se nám hodil, oslovujeme klidně i ty největší špičky. Ale obecně to je velmi dobrý dotaz. Někdy je opravdu těžké nalézt správný hlas. Proto oslovujeme více herců či hereček a nahráváme s nimi i zkušební sekvence pro vzájemné porovnání, co nám k té které knize či postavě sedne líp.

Všechny tituly od Walker a Volf si můžete prohlédnout v našem obchodě.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >