5 dôvodov, prečo sú audioknihy dnes v trende

Pred krátkym časom sa dostal fenomén audiokníh z anglicky hovoriacich krajín aj ku nám. U nás, ako aj v mnohých iných neanglicky hovoriacich krajinách, sú však zatiaľ veľmi okrajovou záležitosťou. Poznáme ich z detstva každý; z platní, magnetofónových pások, alebo aj CD. V dospelostiich existenciu väčšina však úplne ignorujeme. Je to zasa len ďalší výstrelok tejto šialene mediálnej doby, alebo ozajstný a nový trend? Posúďte sami!

1. Audioknihy šetria a spríjemňujú čas

Pri šoférovaní, behaní, jazde autobusom, umývaní riadu, varení či prechádzke so psom sa dá audiokniha čítať s rovnakým pôžitkom ako kniha doma na pohovke či za stolom v kaviarni.

2. Audioknihy sú čitateľnejšie

Nezáleží na mieste a čase, pri audioknihe nemáte unavené oči ani sa vám nepletú písmenká. Vždy sa dá čítať rovnako pohodlne a rýchlo, dokonca aj v úplnej tme. A číta sa navyše sama.

3. Audioknihy sú umeleckejšie

Hlas čítajúceho umelca dotvára dej, atmosféru a priestor. Zároveň nás však neoberá ani štipkou o ten mrazivý pocit vlastnej predstavivosti.

4. Audioknihy sú skladnejšie

Aj pri zbierke desiatok či stovák titulov zaberajú len veľmi málo miesta. A aj to len v podobe jednotiek a núl niekde na disku počítača, mp3 prehrávača, telefónu či tabletu. K tomu všetkému sú páperovo ľahké a teda cestovať s desiatimi titulov naraz, nie je vôbec žiaden problém.

5. Audioknihy sú sociálnejšie

Cestou autom, v stane pri jazere či doma v kuchyni, koľko ľudí sa zmestí na jedno miesto v jednom čase, toľko ich môže naraz čítať. Ako voľakedy dávno. No tentokrát už bez petrolejky a pece.

 

[audiolibrix]

Kredit len tak

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >