Naše aplikace ve verzi 4.0.0 je ta nejvychytanější!

Nejnovější verze naší aplikace s sebou přináší velké množství vychytávek a zlepšení, které budete milovat. Taky jste je sami navrhli! A my posloucháme 🙂 Update je zatím na aplikaci pro Android, iOS bude brzy následovat.

Co nového appka nabízí?

  • One-finger mode
  • Archivace
  • Jednodušší ovládání
  • Přehrávač v notifikačním menu
  • Jednodušší mazání audioknih
  • Nový informační pruh
  • Nakupování audioknih

One-finger mode

onefingerRežim použití jedním prstem můžete zapnout v přehrávači. Tlačítko na posun zvuku a pauzu se rázem zvětší a dominuje obrazovce – a na to už vidí i krátkozraký člověk bez brýlí (věřte nám, zkoušeli jsme to!).

Stačí si v pravém horním rohu stisknout tlačítko jednoho prstu a voilà, zobrazí se vám verze přehrávače, jak ji vidíte na obrázku.

Ovládání při chůzi nebo v autě už jednodušší být nemůže a pokud byste poslouchali audioknihu na vratkém mostě, nebo jste se třásli strachem při nějaké napínavé detektivce, na tlačítko se určitě trefíte!

Pokud vám mód nevyhovuje, není problém, zpátky přepnete stisknutím stejného tlačítka jako předtím, tentokrát tam vidíte celou ruku – jako na obrázku.

Archivace

Často se vám stalo, že jste se už v seznamu audioknih nevyznali a nemohli najít to, co chcete poslouchat? Třeba proto, že ve složce byly všechny nové i doposlouchané a smazané audioknihy? Máme pro vás řešení!

Nově můžete jakoukoli audioknihu přesunout do archivu a nebude vám tak překážet mezi novými audioknihami a těmi, které máte rozposlouchané. Není to nevratné, náš archiv není zaprášený a nepřístupný. Dostanete se do něj jednoduše a vyznáte se v něm stejně jako v knihovně.

Jednodušší ovládání

detail Doteď jste pro stahování, poslouchání nebo mazání audioknihy museli nejdřív dojet na její detail. Nově stačí podržet prst na audioknize v sekci Knihovna a objeví se malé menu.

Což Vám dává možnost rovnou audioknihu začít poslouchat (v případě, že ji máte už staženou), nebo ji začít stahovat (v případě, že ji ještě staženou nemáte). Další, novou, možností je audioknihu archivovat. Pokud se vám tedy mezi ostatními audioknihami z nějakého důvodu plete, můžete ji schovat do archivu a bude se objevovat ve filtru „Archivované“.

Jako výchozí filtr máte v Knihovně nastaven „Nedoposlouchané“, ale po kliknutí na něj se ukáží i další – doposlouchané, rozposlouchané, stažené i archivované. Tam najdete audioknihy, pokud se k nim chcete znovu vracet.

Zároveň pokud kliknete na tlačítko ovládacího menu vlevo nahoře (lidově nazývaného „hamburger“), krom kategorií se vám zobrazí také informace o vašem účtu, kde nyní vidíte váš registrační e-mail, počet věrnostních bodů a počet volných kreditů k použití. Zároveň se zde taky objevuje informace o tom, jakou verzi aplikace máte aktuálně instalovanou.

IMG_4895Přehrávač v notifikačním menu

Nově máte možnost ovládat přehrávání audioknihy i bez otevření aplikace. Přidali jsme přehrávač do notifikačního menu. Pokud tedy chcete dělat jiné věci a na chvíli přehrávání pozastavit, stačí vám přejet prstem z horní části obrazovky dolů – v notifikačním menu uvidíte mini verzi přehrávače, která nabízí možnost přehrávání pozastavit nebo posunout. A také možnost přehrávání úplně zastavit, která zároveň odstraní přehrávač z menu.

Jednodušší mazání poslechnutých audioknih

Nemáte už dostatek místa v paměti telefonu nebo na SD kartě? Nevadí. Audioknihy můžete umazávat. Tahle možnost byla doposud dostupná jen přes soubory audioknihy, kde jste mazali manuálně. Teď už se vám automaticky zobrazuje i v detailu audioknihy.

Ukazuje vám tedy možnost audioknihu poslouchat, stahovat a nebo smazat. A mazat můžete dvěma způsoby. Buď vymažete celou audioknihu a máte hotovo (můžete ji zároveň přesunout do archivu, aby vám už nepřekážela v seznamu nových). Nebo smažete část, kterou už jste si poslechli. Pokud kliknete na toto políčko, aplikace sama najde poslední soubor, který jste poslouchali a smaže všechny předchozí. Takže se nemusíte bát, že byste přišli o rozposlouchanou část.

Nová verze informačního pruhu

mazáníPruh (tzv. progress bar) pod jednotlivými audioknihami teď ukazuje, kolik máte staženo a kolik máte doposloucháno – najednou. Má tedy dvě části: – spodní, zelenou – ta vám ukazuje, kolik máte staženo na poslech – vrchní, modrou – ta ukazuje, kolik jste si už poslechli a zároveň vidíte, kolik vám ještě zbývá.

Nakupování audioknih

Screenshot_2016-01-14-18-54-11Konečně máte možnost v aplikaci audioknihy nejen poslouchat, ale také zakoupit – za kredity. Jednoduše si v katalogu vyberete audioknihu, která by se vám líbila, a vyměníte ji za kredit. Nemusíte se tak už prakticky o nic starat a přihlašovat se na web.

Celkově je teď používání aplikace ještě jednodušší a příjemnější než dříve! A poslouchání audioknih si můžete více užít. Máte přehled, jednoduše přepínáte a stahujete i mažete. A konečně přes ni můžete i nakupovat!

Pokud budete mít jakékoli připomínky nebo nápady na další zlepšení, klidně nám pište na support@audiolibrix.com a my se je pokusíme zohlednit v budoucnu.

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >