Ako vznikol Audino a audinovské víkendové súťaže

Už je to nejaká doba, odkedy sa do audiolibrixáckeho tímu pripojil aj jeden kreslený člen. O tom, čo to je, by sa dalo polemizovať. Ja sama som sa stále nerozhodla, či je to jašter bez chvosta, dinosaurus bez chvosta alebo mimozemšťan. Takže je to druh s názvom: neidentifikované čudo.

Ako vznikol Audino?

Vlastne tak trochu náhodou. Len na nejakom našom meetingu padlo niečo o tom, že sa pracuje na nejakom maskotovi a mňa to strašne zaujalo (doteraz nemôžem uveriť, že mi to nikto nepovedal!). No a očividne som to chcela fakt moc a moc, lebo som vyhlásila dačo v tom zmysle, že potrebujem pár hodín a spravím návrhy.

A tak sa aj stalo, lebo obmedzený čas mi jednoducho nedovolil premýšľať a analyzovať. Dávala som na papier všetko, tak ako sa to v mojej hlave objavovalo, aj keď popravde vôbec netuším ako som dospela k tomu, že som nakreslila asi 40 podivných postavičiek, ktoré nemali nič spoločné s audioknihami 😀

Vybrala som si postavičku, čo sa mi najviac páčila a preilustrovala. Asi by ste mali vedieť, že pôvodný Audino vôbec nebol oranžový, ale zelený. Nakoniec sme ho ale prefarbovali a tak nastal tvrdý boj o farbu medzi mnou, Ivanom a Petrou a nakoniec sme skončili pritom, že oranžová bola farba proti ktorej nikto neprotestoval. (ehm, a vôbec to nemá nič spoločné s tým, že oranžovú má rád Ivan)

*poznámka: Je celkom zaujímavé, že v tej dobe sa mi zdal zelený Audino dokonalý a jednoznačne bol najkrajší. Ale už som si tak zvykla na tú oranžovú farbu, že keď som kvôli tomuto článku vytiahla zas pôvodný návrh, tak sa mi zdal divný 😀

Kto ho pomenoval?

Znie to asi dosť nepravdepodobne, ale bol to Ivan.

Kto neúmyselne poslúžil ako Audinova predloha?

Pravda je, že dlho som si to ani nevšimla. Postrehla som to až o pár mesiacov, keď som nakreslila narodeninový komiks. Musím potvrdiť, že človek čerpá z toho, čo ho obklopuje a pozná a tak nie je prekvapením, že sa aj do Audina premietol mne blízky človek.
Tí, čo počuli Audinovinky #11 – O hmyzu a telefonování, kde som sa zhodou okolností ocitla aj ja, to vedia, ale tí, čo ich nepočuli, tak je to Michal (on proste musí byť všade :D).

Ako vznikli Audinovské súťaže?

Doslova náhodou. Keď sme minulé leto s Michalom zamierili za ďalším gréckym dobrodružstvom, tak som všade ťahala svoje bloky a perá a vzniklo niekoľko Audino-audioknižných kresieb. Ale okrem instagramu som pre nich nevymyslela žiadne využitie, tak som to hodila do diskusie a Ivan (bohužiaľ zas on) našiel riešenie a vznikli prvé víkendové súťaže. Môžete sa do nich zapojiť každé 2 týždne behom víkendu na našom oficiálnom facebookovom alebo instagramovom účte.

Aj Audino má svoj život

Možno je to len kreslená postavička, ale žije zaujímavý život. Pravdepodobne zaujímavejší než všetci z Audiolibrixu dokopy 😀 No a môžete ho sledovať na instagramovom účte amazing_audino.

 

Sdílej článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější články

Audioknihy

Audioknižní experiment: vybrali jsme nejlepší audioknihy z oblíbených žánrů

Audioknižní experti z Audiolibrixu dostali za úkol vybrat ze svého oblíbeného žánru jednu jedinou audioknihu, kterou by doporučili odvážnému jednci ochotnému probádat zatím neznámý žánr. ...
Pokračuj >
Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih Audioknihy

Velký audioknižní průzkum 2023

Informace o akci Velký audioknižní průzkum 2023 a soutěž o 22 audioknih, která probíhá od října do konce roku 2023.
Pokračuj >
Umělá inteligence Technologie

Umělá inteligence: Už jste se s ní setkali?

Umělá inteligence, ChatGPT, AI. Pojmy, které na nás skáčou ze všech stran, moc jim nerozumíme, ale podle všeho je to něco skvělého a zároveň děsivého. ...
Pokračuj >